Реновирају се зрењанинске школе: За уређење објеката око 11,6 милиона динара

ЗРЕЊАНИН: Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине - на едставницима школа уговоре о додели средстава за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације, инвестиционог и текућег одржавања објеката образовно-васпитних установа.
zr skole 1
Фото: Град Зрењанин

Основним и средњим школама на територији града Зрењанина припало је око 11,6 милиона динара. Основна школа “Серво Михаљ” у Мужљи је добила 860.000 динара за текуће одржавање спортске сале, а ОШ “Соња Маринковић” из Зрењанина 1,8 милиона динара за замену прозора на школској згради. На 2,9 милиона динара може да рачуна ОШ “Славко Родић” из Лазарева, а та средства су намењена за текуће одржавање санитарних чворова.

Средња пољопривредна школа је добила 2.928.000 динара за адаптацију дела школске зграде. ЕГШ “Никола Тесла” је припало 3.119.000 динара за спровођење мера техничке заштите на фасади дела школске зграде.

- Покушали смо да поставимо приоритете и да средства обезбедимо за санирање и адаптацију санитарних чворова, фасада и кровних конструкција. Изузетно нам је драго што су установе заинтересоване да унапреде услове рада, а на нама је да им помогнемо у томе - изјавио је Сакалаш.

Градоначелник Симо Салапура, који је присуствовао потписивању уговора, подсетио је да је град Зрењанин образовни центар овог дела Војводине, са мрежом од 40 основних и средњих школа. Салапура је додао да је локална самоуправа ове године започела акцију реновирања школских објеката.

- На згради Основне школе “Јован Јовановић Змај” заменили смо целокупну столарију, а вредност радова била је више од пет милиона динара. Уложили смо новац и у обнављање три учионице, ходника и кабинета у згради Економско – трговинске школе „Јован Трајковић“, док ћемо, заједно са Покрајином, решити проблем који се тиче фасаде на објекту Електротехничке и грађевинске школе „Никола Тесла“ – истакао је Салапура и додао да је за потребе Техничке школе набављено возило које је неопходно као наставно средство.

Директорка школе “Никола Тесла” Марија Серво је нагласила да ће, захављујући средствима добијеним на конкурсу Покрајинског секратаријата за образовање, започети сређивање фасаде на школској згради.

-Средства смо наменили за текуће одржавање фасаде, како бисмо поново могли да користимо главни улаз школе. Захваљујући томе, задовољићемо не само естетске потребе, већ ћемо и побољшати услове рада свих оних који бораве у нашој школи. У питању је прва фаза радова, које ће суфинансирати Град Зрењанин – рекла је Марија Серво.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести