Сајам привреде у Новој Пазови: Диван је привредни Срем

НОВИ САД, СТАРА ПАЗОВА: Регионални сајам привреде у Новој Пазови, 11. по реду одржаће се 5. и 6. октобра 2017. године, у организацији Регионалне привредне коморе Сремског управног округа и општине Стара Пазова, уз подршку Привредне коморе Војводине, најављено је на конференцији за новинаре у Новом Саду у просторијама ПКВ.
sajam nova pazova
Фото: Dnevnik.rs

На конференцији је истакнуто да се Сајам из године у годину шири и да има све већи број излагача.

За сада је на Регионалном сајму привреде, под мотом „Диван је привредни Срем“, најављено присуство око 150 излагача и суизлагача, а ове године излагачима ће се придружити и чланице Економске регије у сливу реке Саве (ЕРУСРС) које чине 17 комора из Словеније, Хрватске, БиХ и Републике Србије.

Овај 11. Сајам карактерише не само излагање, него и бројни привредни сусрети, бројне манифестације које ће бити тамо – едукације, предавања из одређених области, оно што интересује привреду. Већ трећу годину заредом, биће и Сајам запошљавања. То је већ традиција, јер уска сарадња Општине Стара Пазова и коморског система са привредним  друштвима иде преко Националне службе за запошљавање. Ценим да ће и ове године бити доста фирми које ће потраживати кадрове на овом Сајму запошљавања, рекао је директор Регионалне привредне коморе Сремског управног округа Ђорђе Божић.

Из Општине Стара Пазова истакнуто је да постоје позитивни резултати када је у питању запошљавања младих и уопште незапослених лица са Националне службе за запошљавање у тој сремској општини.

Тачније, 30 одсто мања нам је незапосленост од апсолутног износа броја запослених из 2012. године до данашњег дана 2017. године. То је трећина незапослености решена за ове претходне три-четири године и то заиста није мала ствар, рекла је Сузана Илић из Организационог одбора Сајма привреде, Општине Стара Пазова.

Она је додала да је улаз за посетиоце бесплатан и да је Општина Стара Пазова обезбедила бесплатан изложбени простор од преко 1.000 квадрата за привреднике излагаче.

Координатор рада удружења ПКВ мр Драгомир Ђукић истакао је да је Привредна комора Војводине и раније била укључена у сличне манифестације, рекавши да пружање подршке овом регионалном сајму привреде од стране ПКВ, који је давно превазишао регионални карактер, нешто што треба да се настави и у наредном периоду, јер је циљ ПКВ, како каже, да буде на услузи привреди.

Због тога комора и постоји. Из тог разлога смо се укључили и у ову организацију да помогнемо колико можемо, нагласио је Ђукић.

Организатори су позвали привреднике да се пријаве и учествују на овом 11. Регионалном сајму привреде у Новој Пазови слањем пријаве најкасније до 25. септембра 2017. године на мејл адресе: zorana.karalic@pks.rs или sajam@starapazova.rs.

А.С.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести