Санација дивље депоније у Перлезу: Што једни среде други унереде

ПЕРЛЕЗ: Када на тендеру буде изабран извођач радова, мештани Перлеза могу рачунати да ће њихова дивља депонија бити санирана. Средства у износу од девет милиона динара, за санацију депоније на ободу села, обезбедио је Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине. Перлез је, иначе, само једно од села на територији Града Зрењанина које муку мучи са одлагањем отпада.
deponija divlja, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

– У питању је депонија на ободу села, на којој би мештани требало да одлажу кабасти отпад, јер се у селу отпад из домаћинстава односи једном недељно – каже секретар Месне заједнице Перлез Милош Минић.

Тако би требало да буде, али је стварност другачија. На депонију се баца све и свашта – и отпад анималног порекла, и шут, грање… Санација за коју су обезбеђена средства, по мишљењу мештана, привремено ће решити проблем. Јер, и пре неколико година дивља депонија је очишћена, па се за кратко време опет претворила у ругло.

Комунална полиција је најавила прошле године редован обилазак дивљих депонија и санкционисање оних који отпад одлажу тамо где му није место. Проблем је што је, да би био кажњен, починиоца потребно ухватити на делу.

У Перлезу, осим велике у Јамурама, постоји још неколико мањих дивљих депонија.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.2782
Најновије вести