Сарадња јавног и цивилног сектора у Новој Црњи

НОВА ЦРЊА: Удружење „Мали развојни клуб“ из Српске Црње и Кабинет председника општине Нова Црња позвали су све заинтересоване представнике организација цивилног друштва из ове средњобанатске локалне самоуправе да се пријаве за учешће у радионици „Инфо минути“, која ће бити одржана 21. септембра, у новоцрњанском Ватрогасном дому.
1
Фото: Dnevnik.rs

Радионица је посвећена примени смерница за укључивање организација цивилног друштва у процес доношења прописа који су од значаја за сарадњу са јавном управом.

Све ово допринеће већем разумевању значаја сарадње органа јавне управе са организацијама цивилног друштва, а самим тим и већем укључивању грађана у рад органа јавне управе и израду квалитетнијих прописа“, поручују организатори радионице, и позивају све заинтересоване да се пријаве најкасније до 31. августа, уз напомену да се више информација може добити у Општини Нова Црња.

Сва удружења и организације треба да се пријаве до 31. августа

Реализација обуке, иначе, представља једну од обавеза из важећег Акционог плана за спровођење иницијативе „Партерство за отворену управу за период 2018-2020“, чије испуњење треба да допринесе унапређењу консултативног процеса са цивилним сектором на локалном нивоу приликом усвајања прописа, као и побољшању јавних услуга и јачању интегритета јавне власти.

Препорука Владе Србије, да се поред органа државне управе садржајем смерница руководе и органи аутономне покрајине као и јединица локалне самоуправе, говори о потреби да се питање сарадње јавног и цивилног сектора реши на свим нивоима власти, као један од кључних предуслова даљег раста и развоја цивилног друштва у Србији, али и укупног унапређења рада институција у циљу транспарентног доношења одлука и њихове делотворне и ефикасне примене“, истичу организатори радионице.

Ж. Б.

Општина Нова Црња

Фото: Ј. Ивановић

Пројекат „Фокус на Нову Црњу”  реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.7502
Најновије вести