Школа „2. октобар“ добија модерно двориште уз реку

ЗРЕЊАНИН: Двориште Основне школе „2. октобар“ из Зрењанина требало би да добије изглед и садржаје какве сада нема ниједна школа у граду, саопштила је локална самоуправа.
Prikaz budućeg uređenog dvorišta škole Foto: privatna arhiva
Фото: Приказ будућег уређеног дворишта школе Фото: приватна архива

Уређење околине школе имаће и шири значај, јер је у плану и градња шеталишта уз Бегеј, између пешачког моста на Берберском и железничког моста, дужине скоро један километар. Урађена је и занимљива анимација из које се може детаљно сагледати како су аутори осмислили будуће двориште школе.

Помоћник градоначелника Зрењанина Душко Радишић рекао је да је у току израда пројектно-техничке документације за реконструкцију дворишта те школе, на основу које ће се одредити обим финансијских средстава потребан за ову инвестицију.

– Планира се уређење целокупног платоа школског дворишта. У плану је постављање плочника, мобилијара, лед расвете, зелених површина и

реконструкција отвореног терена за мале спортове – вели Радишић.

Ограда према Бегеју ће бити повучена према унутрашњости дворишта. На тај начин ће се ослободити простор за будуће шеталиште, не само на потезу школе, већ између два моста – лучног пешачког и железничког, односно од новог пристана до такозваних малих улица. Тиме би се тај део града у потпуности „отворио“ ка реци.

- Зрењанин би добио атрактивно шеталиште уз Бегеј, практично од центра града, све до новог железничког моста, који ће ускоро заменити постојећи – наводи Радишић.

Он је додао да ће тај део обале бити у потпуности очишћен.

– Град жели да настави с уређењем приобаља и чишћењем Бегеја на начин на који је то реализовано у зони новог пристана. Ова зона сада пружа сасвим другачију слику у односу на ранији период – оценио је Радишић.    

Ж. Б.

 

 

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести