СОМБОР НАСТАВЉА ДА СТИПЕНДИРА СВОЈЕ СПОРТИСТЕ: Додељени уговори о суфинансирању програма спортских организација

СОМБОР: Као град богате историје када је спорт у питању, тачније као права колевка и извор спортова попут ватерпола, рвања или стоног тениса на словенском југу, Сомбор се труди да обезбеди и својим актуелним спортистима све услове да остварују одличне резултате.
б
Фото: Град Сомбор

У складу са вишегодишњом традицијом у Великој сали у згради Жупаније свечано су додељени уговори о суфинансирању програма спортских организација са територије Града.

Конкурсом за суфинансирање програма у области спорта за 2024. годину, за који је из градског буџета ове године издвојено 67 милиона динара, суфинансираће се програми 90 спортских организација.

 То су три програма спортских организација од посебног значаја за град – кошаркаши КК „Џокер“, боксери БК „Сомбор“ и одбојкаши ОК „Волеј старс“ из Кљајићева, те 87 програма осталих спортских организација.

 Уговоре је представницима спортских организација уручила чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић, која је том приликом поручила да локална самоуправа, поред суфинансирања годишњих програма, издваја и око седам одсто из буџета за одржавање и унапређење квалитета спортских објеката, стипендирање перспективних спортиста и друге активности.

– Сомбор у својој богатој спортској историји има уписана имена безмало педесет спортиста и тренера који су учествовали на Олимпијским играма. Ми изузетно уважавамо и ценимо ове чињенице и у том смислу, наше јасно опредељење је да као град обезбедимо неопходне услове за квалитетно бављење спортом од најмлађе полулације, па све до ветеранског спорта. Сигурна сам да ћете вредно радити и испунити наша очекивања, а у прилог томе су и чињенице које се тичу ваших прошлогодишњих резултата - рекла је Косановић, која је и сама успешно репрезентовала Србију на светској спортској сцени.

Присутне је поздравио и председник Спортског савеза града Сомбора Милош Мијић, рекавши да га радује чињеница што велики број спортских удружења има рад са децом, јер је то један од примарних циљева како града, тако и градског Спортског савеза.

-  Хвала вам што велики број манифестација обележавате током године, а иза којих стоји сам град. Средста која обезбеђује локална самоуправа ће вам сигурно значити и олакшати ваш рад. Надамо се да ћемо заједничким снагама унапредити спорт у нашем граду јер Сомбор је град спорта - рекао је Милош Мијић.

М. Миљеновић

 

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести