Сомборско „Зеленило” води зимску службу

СОМБОР: Да су сомборки комуналци ангажовани у зимској служби спремни за предстојећу сезону, уверили су се представници градских власти и медија на смотри механизације и људства ове службе коју већ седам година чине запослени у јавним комуналним предузећима „Зеленило“, као главни носилац посла, те „Водоканал“  и „Чистоћа“.
zimska sluzba
Фото: sombor.rs

Служба располаже довољним количинама соли и неопходном механизацијом која је у стању да одговори на све изазове које зима са собом носи, без обзира што је започела врло благо, саопштила је градоначелница Душанка Голубовић, док је Горан Нонковић, директор ЈКП  „Простор“, најавио и неке новине у раду зимске службе, која ће ове године обухватити и насељена места. Одржаваће се око 140 километара саобраћајница, а када то буде потребно уклањаће снег испред вртића, цркви и других јавних објеката.

Директор „Зеленила“ Момир Миоковић потврдио је да је додатна опрема монтирана, на лагеру је 250 тона соли, а биће набављено још 100 тона. На конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство „Зеленило” је добило 3,6 милиона динара за  набавку новог трактора, који ће уз додатна своја средства опремити и снежим плугом.

М.Мћ

Стеван
23.11.2019 • 19:40
Надам се да читаоци примећују имена јавних предузећа у овом чланку: Чистоћа, Зеленило и Простор. 3 директора, саветника, секретарица...брдо бирократије. А сва 3 су некад била једно предузеће. Толико о напорима да се смањи бирократија под Напредним нам политичарима...
EUR/RSD 117.4598
Најновије вести