Специјална болница „Русанда” отвара амбуланту у Зрењанину

МЕЛЕНЦИ: Специјална болница за рехабилитацију „Русанда” из Меленаца најавила је да ће ускоро у Зрењанину отворити амбуланту за бањско лечење пацијената.
Banja Rusanda u Melencima foto: Dnavnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Амбуланта ће се налазити у кругу зрењанинске Опште болнице „Ђорђе Јоановић”, што је резултат продубљивања сарадње између ове две здравствене установе. Очекује се да ће амбуланта за бањско лечење бити отворена до краја године.

- Самим тим ће терапијске услуге бити доступније грађанима којима је потребна ова врста рехабилитације. Такође, тиме ћемо грађанима смањити путне трошкове – казала је за „Дневник” в.д. директора Специјалне болнице за рехабилитацију „Русанда” др Зорица Ћулибрк.


Мање операција

Општа болница „Ђорђе Јоановић“ је саопштила да је у овој здравственој установи присутан тренд повећања броја хоспитализованих болесника оболелих од вируса корона. Због тога је неопходно повлачење дела здравствених радника са одељења на рад са ковид болесницима.

„С обзиром на то, оперативни програм ће бити редукован, почев од понедељка, 11. октобра. Радиће се само хитне операције и малигнитети“, наводе у Општој болници.

Такође, капацитет рада Специјалистичке поликлинике ће бити смањен у специјалностима из којих су лекари ангажовани за рад у ковид болници.


Она додаје да ће се амбуланта највероватније налазити у старој згради Интерног одељења, у приземљу. У почетку ће радити у поподневним сатима, од 14 часова, а у „Русанди” се надају да ће у некој ближој будућности сарадња бити и проширена.

Чувена меленачка бања је, такође, у оквиру конкурса „Заједници заједно”, који је расписала компанија НИС, добила 2,5 милиона динара за замену дотрајалих прозора ПВЦ профилима и замену осветљења новим енергетски ефикаснијим ЛЕД осветљењем у три павиљона. Радови ће бити обављени у Првом, Другом и Седмом павиљону.

- Ово неће имати само естетски ефекат, него ће значајно утицати и на енергетску ефикасност поменутих објеката. То за крајњи циљ има смањење трошкова које наша установа издваја за енергенте – истиче др Зорица Ћулибрк.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести