Спортске игре младих у Зрењанину: Иван Ленђер поздравио учеснике

ЗРЕЊАНИН: Спортске игре младих, на којима учествује више од 400 основаца, свечано су отворене у зрењанинском Авив Парку.
SIM3
Фото: Град Зрењанин

На градском такмичењу биће шест спортских дисциплина, а победници ће учествовати на завршном такмичењу у Београду.

„Такмичење ће се одржати у фудбалу, одбојци, одбојци на песку, баскету, шаху и игри између две ватре“, најавио је координатор Спортских игара младих за град Зрењанин Јован Лекић.

Председница Спортских игара младих Србије Ивана Јовановић, у обраћању присутнима, изразила је очекивања да ће идуће године ово надметање бити још масовније. Она је нагласила да победа није приоритет већ другарство и неговање олимпијског духа.

Успех на играма младима су пожелели тренер Пливачког клуба „Пролетер“ Иван Ленђер, помоћник градоначелника Симо Салапура и директор зрењанинског Авив Парка Горан Тодић, који је захвалио организаторима који су одабрали простор Авив Парка за одржавање игара.

Спортске игре младих настале су пре 22 године у Хрватској, постоје осам година у Босни и Херцеговини, а у Србији славе пету годину постојања. Учешће за сву децу је бесплатно. Такмичење се одвија у укупно десет спортова, а победници из градова обезбеђују право да учествују на државном финалу у Београду, од 23. до 29. јула. Победници из Београда бесплатно путују у Сплит на Међународно финале.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5662
Најновије вести