Стигли чамци, багери и пумпе

ЗРЕЊАНИН: У оквиру пројекта „Заједничко управљање ризицима од поплава”, који финансира ИПА програм прекограничне сарадње Румунија – Република Србија,

 набављена је квалитетна оперема за правовремено реаговање на појаву ванредних ситуација, у вредности од 434.500 евра, за српску страну.

Најпре су набављена четири теренска возила, а опрема укључује и два мултифункционална возила за реаговање у ванредним ситуацијама, три багера, шест спасилачких чамаца са моторима, четири мобилна агрегата, шест мобилних пумпи, десет муљно-отпадних пумпи, 1.400 метара самоусисних црева, 50 шатора, као и 80 комплета индивидуалне опреме за лица ангажована на заштити и спасавању.

- Наш регион су у претходним годинама задесиле велике поплаве и управо због тога је РЦР Банат реализовао овај пројекат који је почео у априлу, а биће завршен до краја године. Велику подршку пружио нам је Град Зрењанин и обезбедио додатна финансијска средства. Ово је најсваременија опрема која сигурно Зрењанин и Банат ставља у позицију набоље опремљених региона у Србији. Наш пројекат бави се и едукацијом људи у ванредним ситуацијама - изјавила је директорка РЦР Банат Ирена Живковић.

Носилац пројекта је Регионални центар за друштвено - економски развој Банат, а партнер Међуопштинска развојна асоцијација за управљање ванредним ситуацијама - АДИВЕСТ из Темишвара.

-Није реч само о коришћењу опреме кад се нешто деси, ми ћемо са возилима и превентивно да радимо. Укључићемо у функцију јавна предузећа, као и професионалне јединице, јер они таква возила немају. Оспособићемо се да у случају ванредних ситуација можемо брзо да регујемо. Врло брзо ћемо формирати и јединицу цивилне заштите - истакао је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.

Ж. Б.
 

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести