Штрапаријада у Руми окупила две хиљаде посетилаца

РУМА: Надметање одгајивача и љубитеља радних коња, одржано минулог викенда у Руми протекло је у савршеном реду и било је врло посећено, каже за наш лист Дејан Ђокановић, организатор „Румске штрапаријаде”.
rumska traparijada2
Фото: Rumska štrparijada/Facebook

- Штрапаријада је протекла у најбољем реду, осим велике врућине која је сметала, упркос томе, посећеност је била велика и за два дана имали смо 2.000 посетилаца - каже Ђокановић. – У лакој категорији такмичило се 16 парова, средњој десет парова и тешкој шест, те се у вучи опробало око 80 коња.

Главни изазов је да се балвани довуку на циљ, а коњи контролишу без примене силе. Победник у лакој категорији је Жарко Николић из села Пасковац код Лознице, док је победник средње и тешке категорије Сима Симић из села Попучке код Ваљева.

- Већина такмичара дошла је из других места, имали смо чак и такмичара из Босне и Херцеговине. Када је реч о локалним такмичарима, опробали су се Лазо Цветичанин из Жарковаца и Милан Роквић из Путинаца, док су већина такмичара дошли из јужне Србије, Сјенице, Новог Пазара, из разних места - каже Ђокановић.

Штрапаријада се није много разликовала од оних одржаних претходних година, осим што је датум одржавања померан два пута, први пут због коронавируса, а други пут због избора, те их је дочекало изузетно топло време, истиче Ђокановић. Коњи су и ове године били импозантни, храна добра, а за музику задужени су били Гоци бенд и Вера Матовић, као и „Шумадинци“, који су допринели да атмосфера буде још боља.

- Лепо су се сви забавили, што и јесте циљ - рекао нам је организатор манифестације.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5812
Најновије вести