Сусрет грађана са локалним саветима за здравље

СОМБОР: Поводом Европске недеље мобилности на тргу Светог тројства, Савет за здравље града Сомбора и овдашњи Црвени крст организовали су  заједничку активност кроз „Сусрет грађана са локалним саветима за здравље“.
 Susret građana sa lokalnim savetima za zdravlje Foto: Dnevnik.rs
Фото: Сусрет грађана са локалним саветима за здравље Фото: Дневник.рс

Овој акцији придружили су се запослени сомборског Дома здравља „ Др Ђорђе Лазић“, тачније њиховог Центра за превенцију здравља, као и активисти Друштва за борбу против шећерне болести Сомбора, који су окупљенима мерили шећер у крви и крвни притисак.

- Циљ ових активности, у оквиру које смо мерили ниво глукозе у крви и мерили крвни притисак, је да се укаже на појаву великог броја оболелих од шећерне болести. Ово је једно од најчешћих обољења са тенденцијом даљег раста, као и један од главних разлога за повећање броја оболелих од кардиоваскуларних обољења - истакао је градски већник за здравство и социјална питања др Далибор Форгић.

Неправилна исхрана, гојазност и недостатак физичке активности главни су фактори ризика за настанак шећерне болести, додао је Форгић, и управо зато подељени су и информативни флајери о правилној исхрани и редовној умереној физичкој активности, који су прве потребне мере у лечењу и контролисању нивоа глукозе у крви.

Град Сомбор се придружио европским градовима који до 22. септембра обележавају „Европску недељу мобилности“ и позвао све овдашње грађане да се што више определе за физичку активност, односно за пешачење, бициклизам и друге видове транспорта без аутомобила.

М. Мћ

Пројекат „Грађанска свест у Сомбору“ реализује ДВП продукција, а суфинансира град Сомбор. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5870
Најновије вести