СУЗБИЈАЊЕ ЕМЕРЗНИХ КОРОВА Зимска борба против трске

ЗРЕЊАНИН: Новосадска „Циклонизација Логистика” ће до краја месеца бити ангажована на сузбијању емерзних корова на територији града Зрењанина, а у складу са уговором о јавно-приватном партнерству и са утврђеном динамиком пружања услуге.
4
Фото: Dnevnik (Ž.B.)

У току је кошење трске поред Бегеја и овај посао требало би да буде готов до краја месеца. Истовремено, „Циклонизација Логистика” коси трску и на другим локацијама. Пре него што је кошење почело, урађено је снимање терена под емерзним коровима из ваздуха. На основу снимака и мониторинга са терена испланиран је поступак сузбијања и направљен план третмана, са препоруком за сузбијање.

Трска се на мапираним подручјима коси механичким-ручним поступком и уситњава малчерима. Избор опреме за третман прилагођен је приступачности терена и величини површине коју треба третирати. 

Механичко сузбијање емерзних корова, иначе, спроводи се механичким-ручним кошењем, моторним косама (тримерима) са ножевима и машинским-механичким кошењем тракторима са прикључним машинама - малчерима.

Текст и фото:  Ж. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести