Светосавска недеља у Суботици

СУБОТИЦА: Изложбом слика Драгана Бартуле „Уточишта“ у Српском културном центру „Свети Сава“ у Суботици  отворена је 30. културно-духовна манифестација Светосавска недеља“.
с
Фото: Град Суботица

Отварајући манифестацију градоначелник Суботице Стеван Бакић указао је да су управо уметност и култура уточишта, простор где можемо да се склонимо од многих проблема и нађемо снагу која нам је потребна да их решавамо, поготово у време пандемије.

- Луч наше културе није згасла, нити смо се отуђили и затворили у себе. У најави програма видим да ћемо чути и беседу о оптимизму на сам Савиндан. Заиста, разлога за оптимизам има -  нагласио је Стеван Бакић. -  Само уједињени, са вером у Бога, своју земљу и себе, можемо да наставимо успехе и  повратак правим вредностима нашег народа које се најбоље виде пред празник Светог Саве.

Овогодишња Светосавска недеља трајаће до 27. јануара, али изложба „Уточишта“ може се погледати до 15. фебруара, сваким радним даном од 10 до 14 часова. Сви остали програми ће бити емитовани и на јутјуб каналу Српског културног центра „Свети Сава“, организатора манифестације.

В. Х.

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести