Темеринска ОШ „Кокаи Имре” мења изглед

ТЕМЕРИН: Почела је реконструкција Основне школе „Кокаи Имре” за чије радове је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије обезбедила безмало 130 милиона динара.
д
Фото: Општина Темерин

- Радови ће трајати више месеци што само по себи говори колико ће бити свеобухватни - рекла је  чланица Општинског већа за инвестиције Ивана Митровић и истакла да ће реконструкција обухватити и повећање енергетске ефикасности објекта.

У наредном периоду требало би да се крене и са реконструкцијом ОШ „Данило Зеленовић” у Сиригу, коју, такође, финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима са 100  милиона динара.

На подручју општине захваљујући пројектима које је израдила локална самоуправа у протеклих неколико година новим сјајом засијало је више школских и предшколских објеката, за које је уз Општину Темерин новац у великој мери обезбедила држава , посредством министарстава и секретаријата. У Сиригу је изграђен вртић „Маслачак” а у Темерину реновиран стари део Предшколске установе „Вељко Влаховић”. Реконструисана је ОШ „Петар Кочић” у Темерину, а ОШ „Славко Родић” у Бачком Јарку добила је нов изглед са спољне стране, стављени су нови прозори и нова фасада.

Темерин има још Средњу школу „Лукијан Мушицки” и у насељу Телеп постоји школска зграда, као део ОШ „Кокаи Имре”. За оба ова објекта локална самоуправа ради пројектно – техничку документацију, с тим што зграда у којој ради Средња школа има културно - историјски значај за Темерин, и од 1946. године здање школе је  споменик културе,  па се приликом израде документације о посебности школске зграде мора водити рачуна.

З. Делић

EUR/RSD 117.5965
Најновије вести