Теретни воз код Сомбора одсекао ногу мигранту

СОМБОР: Од почетка радова на пружном правцу од Новог Сада до Суботице, железнички саобраћај је усмерен далеко више на Сомбор.
с
Фото: РТВ

Тиме су учестали и инциденти на времешној железничкој мрежи која је постала алтернативни правац пре свега за теретни саобраћај. У само два дана на пругама у близини Сомбора дошло је до две несреће, у којима, на срећу, није било погинулих, али зато нису изостале повреде путника и материјална штета.

Тако је у уторак у послеподневним сатима на делу пруге од Сомбора ка Богојеву настрадао припадник групе миграната, према неким информацијама мароканског порекла, који је, највероватније, ходао уз пругу или по њој, када је на њега под за сада неразјашњеним околностима налетео теретни воз „Србија Карго”. Брзом реакцијом сомборске Хитне медицинске службе мигрант је пребачен у Општу болницу „Др Радивој Симоновић“, где је сместа подвргнут оперативним захватима. Настрадалом мигранту је теретна композиција воза дословно апутирала десну ногу у пределу потколенице, па је након хируршко-ортопедског санирања бројних унутрашњих повреда, пренешен на даље збрињавање у Клинички центар у Новом Саду, како би био подвргнут неурохируршком захвату због озбиљних повреда главе.

 

Ово је иначе у последњих годину дана други озбиљни инцидент на истом пружном правцу у близини мигрантског Прихватног центра у насељу Шикара, пошто је прошле јесени у истоветној несрећи смртно страдао двадесетогодишњи мигрант из Сирије.

Већ сутрадан, али у преподневним сатима у среду, до инцидента је дошло и на пружном прелазу у селу Кљајићево, када је, такође теретни, воз налетео на аутомобил „Фијат 500 Л“. На срећу, ова саобраћајна незгода је протекла без по живот опасних или тежих повреда путника у аутомобилу, пошто је лакше повређен само возач, а сам саобраћај на овом саобраћајном правцу је био обустављен док је трајао увиђај који би требао да одгонетне како је уопште дошло до налетања воза на аутомобил на укрштању пруге и пута који води од Сомбора до Врбаса.

М.Мћ

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести