У центру Кањиже срна кроз прозор ускочила у собу

КАЊИЖА: У најужем центру Кањиже, срна је кроз прозор ускочила у дневну собу Золтана Поше (64). Његова кућа је у Улици Братства јединства број 1. и прва је до Градске куће у овој потиској варошици, а овакав догађај не памте ни мештани ни ловци.
s
Фото: Zoltan Poša u sobi gde je uskočila srna/Dnevnik (M. Mitrović)

Срна је кроз дупла стакла средњег окна трокрилног прозора у собу ускочила у среду у по бела дана, нешто после 13 сати. Власник куће Золтан Поша испричао је да је био шокиран изненадним праском, док је у кухињи спремао ручак.

Одједном сам чуо да је нешто страшно пукло, мислио сам да је експлодирао телевизор, али када сам у инвалидским колицима кренуо из кухиње према дневној соби угледао сам у предсобљу окрвављену срну. Бацио сам поглед на дневну собу и угледао сломљен прозор и крхотине стакла на каучу, завесе су биле срушене и поцепане. Отворио сам улазна врата и пустио срну у двориште, где је пас почео да је јури. Престравио сам се, не могу да замислим шта би се десило да сам лежао кревету, где обично одмарам, прича Золтан Поша.

Поша прича да су одмах дошли једна жена и човек који су стајали на улици и видели када је срна ускочила кроз прозор у његову кућу. Распитивали су се да ли му се нешто десило, а Золтан им је показао како је дневна соба изгледала.

Нису могли да се начуде, тако нешто у животу нису видели, испричао је Поша.

Како је додао, интересовали су се да му помогну, ако је потребно. Више сам се у том тренутку када је срна улетела уплашио, нисам знао где ми је глава, а срну је већ у дворишту јурио пас, према средњем дворишту и башти. И пас Радована Кљајића из комшијског дворишта је реаговао, није пустио да срна тамо оде. Звао сам комшију Золику Варадија, а када је стигао није ми веровао, мислио је да сам нешто попио, казао нам је Поша.

Случај је одмах пријављен и кањишкој полицији, која се нашла у чуду, а позвани су и ловци овдашњег Ловачког удружења „Капетански рит”. Ловци су убрзо ухватили срну и пустили је у оближњу шуму. Золтан Поша није имао куд, него је одмах позвао стаклара да застакли разбијене прозоре.

Претпоставка је да је срна дошла из оближњег Народног парка крај бање, прошла новим пролазом од парка према центру града и скренула према Градској кући. Можда је уплашена кретањем неког возила, па се залетела и ускочила кроз прозор куће. Иначе, у току ноћи срне често из оближње шуме прелазе у парк, али не и дању. Има мишљења и да су је узнемирили мигранти који се крећу оближњом шумом и парком.

Мештани Кањиже, а то потврђује Душан Нићифоровић из ЛУ „Капетански рит”, не памте да се десио овакав случај, да срна у кућу упадне кроз прозорска стакла. Према његовим речима, могуће је да се дивљач покренула из оближње шуме, између шумарске куће и пута, где су мигранти уништили два стална хранилишта. Золтан Поша за сада не зна да ли ће и од кога успети да надокнади причињену штету коју је проузроковала срна која му је улетела у дневну собу.

М. Митровић

Sreta
27.02.2020 • 23:53
Ja citam i nmg da verujem... Alo zbog migranata.. Sad su stvarno preterali...
Šane
28.02.2020 • 11:23
Mislim da je zbog pasa lutalica! Juče su 3 psa napala jednog malog u mojoj ulici, iskiidali ga dok sam pritrčao, kasnije jedva spasao, bio je kerić u šoku. Preživeo je. Lutalice sada viđamo u većim grupama, jer je sezona parenja, zbog čega su i agresivni(ji)!
Sava Fraćura
29.02.2020 • 08:09
,,Možda je Srna čula kakvi se divani vode u objektima koji okružuju Gradsku akuću ili u njoj samoj pa se poplašila i potražila spas kod dobri ljudi.Što se tiče straha od Psa gos.n Radovana K. smatram da pretpostavka nije tačna,pre će biti da se na terasi iz radoznalosti pojavila veća opasnost po istu.Radovanova supruga,tašta ili on sam(budući da je gos.n penzionisani policajac,,!Molim da niko moj komentar nesvati zlonamerno nego dobronamerno-šaljivo.
EUR/RSD 117.5712
Најновије вести