У КАЊИЖИ: Стручни третмани за децу

КАЊИЖА: Центар за пружање услуга социјалне заштите општине Кањижа са партнерима из Предшколске установе „Наши бисери”, Удружења „С тобом за њих”

 и Војвођанског ликовног круга почео је спровођење програма стручне подршке угроженој деци са проблемима у психофизичком и психосоцијалном развоју, у који су још укључени васпитачи и њихови родитељи. Директорка Центра за пружање услуга социјалне заштите општине Кањижа Ливија.

Терењи напомиње да се овај вид саветодавно терапијске делатности поред деце по потреби пружа још младима и одраслима, а да обухвата логопедске и друге третмане за развијање личности, као коришћење дијагностичке технике „Свет игре” и методе психодраме. Терењи наглашава да из разлога што је развијање способности и личности најефикасније код деце предшколског узраста, настојања су да се укључи што више ове деце, па је се за малишане из угрожених категорија до краја маја обезбеђено укупно 77 третмана.

Директорка ПУ „Наши бисери” Ибоља Веселинов указује да овај вид стручне подршке деци пружају стручњаци у виду индивидуалних и групних третмана.

Допринос у обезбеђењу средстава за реализацију програму дају уметници Војвођанског ликовног круга прилажући своје слике, па се новац од њихове продаје користи за реализацију овог програма. Председница ВЛК Иванка Кењереш каже да су укључени уметници из Новог Сада, Црвенке, Куле, Зрењанина и других војвођанских места који сваке године приложе по двадесетак радова. Чак и они који су спречени да дођу и сликају у Кањижи, увек пошаљу свој поклон рад. 
М. Мр. 

 

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести