У првом уписном кругу бечејске средње школе скоро попуњене

БЕЧЕЈ: Први уписни круг у бечејским средњим школама донео је укупну попуњеност од око 80 одсто. Од 480 слободних места у три средње школе, Гимназији (120), Економско-трговинској школи (180) и Техничкој школи (180), остало је 97 слободних места.
е
Фото: В. Јанков

Најмање празних места је у Гимназији, укупно 22, и то на друштвено-језичком смеру (1), природно-математичком смеру (5), спортском одељењу (7) српског наставног језика и општем одељењу (9) мађарског наставног језика.

У Економско-трговинској школи преостала су 34 слободна места. На српском наставном језику за профил финансијски администратор (2), службеник у банкарству и осигурају (9) и на трогодишњем школовању за трговца (8), односно на мађарском језику у мешовитом одељењу посластичар (7) и трговац (8).

Техничка школа има још 41 слободно место. На српском језику то су профили: возач моторних возила (4), мешовито одељење бравар (6) - оператер машинске обраде (5) и фризер (12), а на мађарском језику профил техничар за комјутерско управљање (ЦНЦ) машина  (2) и електротехничар информационих технологија (12).

У бечејском образовном систему је и ШОСО „Братство“, коју похађају деца са посебним потребама. Планирана су четири одељења, по два на српском и мађарском језику, са по шест до 12 ученика. Попуњена су места на српском језику за профиле цвећар-вртлар и фризер, односно цвећар-вртлар на мађарском језику, али не и за профил пекар на мађарском језику, јер ове године није било интересовања. Тако ће школа имати само три одељења првог разреда.

У све три средње школе очекују да ће други уписни рок у доброј мери попунити празнине и радиће планирани број одељења у свим школама.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести