Удружења из Нових Козараца и Сомбора се побратимила

КИКИНДА: Председник Удружења грађана „Крила анђела” из Нових Козараца Милан Рељић и сликар и учитељ Данијел Пешић, представник Уметничког студија „Сомбор”, потписали су Повељу о братимљењу. То је круна њихове досадашње сарадње, која ће се, како је планирано, у наредном периоду интензивирати.
11 Novi Kozarci Bratimljenje sa Somboricma
Фото: Град Кикинда

Потписивању Повеље о братимљену, у оквиру 25. ликовног саборовања на тему „Катарза”, присуствовао је Никола Лукач, градоначелник Кикинде. Он је поздравио одлуку потписника Повеље да се на овај начин афирмишу млади ликовни уметници.

- Овим потписима је додатно ојачана добра сарадња наших домаћина и још увек недовољно афирмисаних уметника из Сомбора. Размена уметника на овај начин ће бити још интензивнија и квалитетнија - поручио је Лукач.

Градоначелник Лукач је потврдио да ће локална самоуправа увек радо подржати ликовне колоније, али и друге културне садржаје у овој средини.

Председник Удружења грађана „Крила анђела” Милан Рељић указао је да је његова идеја била да се, оно што сликар Данијел Пешић ради са око 70 полазника Уметничког студија „Сомбор”, пренесе у Нове Козарце, па и у Кикинду.

- Повеља о братимимљењу неће бити фокусирана искључиво на ликовну уметност. Позивам младе и талентоване Кикинђане да нам се придруже и да овде стасају у праве уметнике - каже Рељић.

Учитељ и сликар Данијел Пешић из Сомбора предочио је да раде са децом и младима, узраста од седам до 30 година.

- Неки од наших ранијих полазника, у међувремену, уписали су уметничке школе. Било би лепо, а томе се и надам, да и овде упознамо неке младе особе са уметничким даром - очекивања су Пешића.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести