Ванредно стање убрзало поделу хуманитарне помоћи

СОМБОР: Друга овогодишња редовна испорука прехрамбених пакета намењених социјално угроженом становништву у насељеним местима и салашким насељима на територији Сомбора кренула је јуче из просторија овдашње градске организације Црвеног крста.
д
Фото: Dnevnik.rs

Дистрибуцији прехрамбених пакета присуствовали су и градоначелница Душанка Голубовић, као и њени сарадници, односно заменик градоначелнице Антонио Ратковић и члан Градског већа за здравство и социјалну област др Далибор Форгић. Градоначелница је најавила да ће се, због ванредног стања, испорука прехрамбених пакета за социјално угрожено становништво одвијати убрзаном динамиком.

- Град Сомбор сваке године, па тако и ове, додељује помоћ социјално угроженим лицима и у виду прехрамбених пакета. Ово је друга подела у току ове године, али и прва подела од нове јавне набавке. Захваљујући томе што смо и од раније имали планирана средства за ову врсту подршке и помоћи социјално угроженим лицима, у могућности смо и у ово ванредно стање да изађемо у сусрет потребама наших најугроженијих суграђана и да поделимо ове пакете – рекла је јуче Голубовић.

Јуче је 550 пакета кренуло ка корисницима који живе у насељеним местима и салашким насељима, али Градско веће је одлучило да у сарадњи са Центром за социјални рад и Црвеним крстом, док ванредно стање траје, подела пакета буде организована и повећаном динамиком у односу на ону која је првобитно планирана.

- Након завршеног ванредног стања ћемо сагледати и колико тога је остало на располагању и колико је још потребно да изађемо у сусрет потребама наших корисника и до краја ове календарске године  - нагласила је градоначелница Душанка Голубовић, уједно најављујући и почетак поделе пакета за пензионере са најнижим примањима у четвртак и петак.

М. Мћ

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести