У Бачкој Паланци веће плате за васпитачице 

БАЧКА ПАЛАНКА: По предлогу Одељења за финансије и буџет Општине Бачка Паланка одборници локалног парламента изјашњаваће се о ребалансу финансијског плана за 2017. годину, а Мита Лачански, председник Скупштине седницу је заказао за среду.
Bačka Palanka, centar
Фото: Dnevnik.rs

Како је Маја Пилиповић, руководилац поменутог Одељења написала у образложењу предложених измена, ребаланс се највећим делом односи на повећање плата запосленима у предшколским установама.

Првобитном одлуком, а буџет за ову годину усвојен је 20. децембра прошле године, планирани  буyетски обим средстава за 2017. годину износио је 1.502.600 000 динара. Приходи предложени одлуком о реблансу буџета износе 1.513. 800.000 динара,  од чега највећи део чине изворни и уступљени приходи општине, док трансфери од виших нивоа власти износе 72,7 милиона, а пренета и неутрошена средства из 2016. године износе 68,6 милиона динара.

Законодавац је, кажу надлежни у овдашњим општинским финансијама, прописао да локална власт може планирати укупна средства потребна за исплату плата запослених који се финансирају из буyета локалне самоуправе. Међутим, планирана маса средстава за исплату плата мора бити планирана на нивоу исплаћених плата у 2016. години, а највише у складу са одредбама Закона о буyету Републике Србије за прошлу годину. Овде кажу да уз тако планирана средства за плате запослених који се финансирају из буyета општине, може се планирати и повећање плата запослених у предшколским установама за шест одсто.

У Бачкој Паланци објашњавају да у оквиру планираних средстава за плате у буџету није било простора, а надлежни су се обратили Министарству финансија тражећи повећање масе зарада. Министарство је дописом одобрило проширење масе зарада, па је то и основ за ребаланс општинског буџета у овој години.

Предложено је повећање у укупном износу од 14,25 милиона динара, а суштински из општинског буyета обезбеђено је шест милиона, а остатак преусмеравањем средстава обезбедила је Предшколска установа „Младост“.  

 М. Суџум

Dragana Jelić
10.04.2017 • 13:23
I dalje se skida famoznih 10%koje se sliva u republički budžet a tzv povećanje od 9,2% je dobijeno na uštrb planiranih sredstava za koje se ispostavilo da neće biti potrebe za tolikom sumom (otpremnine,jubilarne i sl.).
Tako da mi ustvari i dalje državi štedimo sredstva a iz kojih bi se trebalo isplatiti svim zaposlenima svetosavska nagrada ili božićnica ili bar tehničkom osoblju koji su na minimalcu, jednokratna pomoć .
EUR/RSD 117.2728
Најновије вести