ВИШЕ НОВЦА НЕГО ПРЕТХОДНЕ ГОДИНЕ Покрајински секретаријат за спорт и омладину расписује конкурсе за 2024. годину

НОВИ САД: Покрајински секретаријат за спорт и омладину расписује конкурсе за 2024. годину, чија је укупна вредност 416 милиона динара.
1
Фото: Покрајинска влада

Конкурси ће бити расписани 1. фебруара и трајаће до 1. марта, осим конкурса у области унапређења спортске инфраструктуре, који ће трајати до 1. априла, саопштио је покрајински секретар Дане Баста.

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину расписаће осам конкурса и то у областима развоја система спорта, спортске инфраструктуре и омладинске политике, а за пројекте и програме у тим областима у 2024. години у покрајинском буџету обезбеђено је више  новца него претходне године“, рекао је Баста.

Он је истакао да је највише новца, 250 милиона динара, 25 милиона више у односу на прошлу годину, намењено за финансирање посебних програма – пројеката изградње, одржавање и опремање спортских објеката у АП Војводини, наводи се у саопштењу Покрајинске владе.

„Овим знатно већим улагањем у спортску инфраструктуру обезбедићемо нашим спортистима на локалном нивоу много боље услове за бављење спортом“, рекао је Баста.

Према његовим речима, за допринос развоју спорта предвиђено је 77 милиона динара, готово 12 милиона више него у 2023. години, за организацију и учешће на међународним манифестацијама од значаја за АП Војводину 35 милиона динара, за афирмацију жена у спорту десет милиона динара, док је за афирмацију школског и универзитетског спорта издвојено осам милиона динара.

Када је реч о омладинском сектору, за спровођење омладинске политике опредељено је 29 милиона динара, за оснаживање и оснивање канцеларија за младе четири милиона, а за реализацију програма „Фонд за таленте“ три милиона динара.

Баста је подсетио на то да је током претходне три године Секретаријат реализовао 153 пројекта у области унапређења спортске инфраструктуре, истиче се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести