Вишедневне свечаности за Дан општине Стара Пазова

СТАРА ПАЗОВА: Бројним вишедневним свечаностима и културним програмима обележен је Дан Општине Стара Пазова и Свети пророк Илија као вишевековна слава ове вароши.
s
Фото: Đorđe Radinović

Свечаној седници Скупштине општине присуствовали су бројни гости из земље и иностранства, представници пријатељских градова.

Председник општине Ђорђе Радиновић истакао је том приликом, да се општинска власт трудила да оствари што више инвестиција у протеклих неколико година, да се то види по броју запослених у овој локалној самоуправи и најавио да ће политика инвестирања и побољшања живота грађана бити настављена. Празник су житељима и представницима ове сремске општине честитали Зоран Тодић, председник општине Лепосавић са којом је Стара Пазова лане потписала повељу о братимљењу, затим, Мирослав Крчил, председник оштине Клинско из Чешке, а посебно је поздраве пренео Милослав Гађански, председник општине Милославов из Словачке Републике, док је у име делегације Словеније честитке упутио Јанко Кос из општине Жалец.

Свечаност је почела химном „Боже правде” коју је извео тенор Борис Бабик, а завршена је песмом „Ово је Србија”, у извођењу хора Свети владика Николај Српски из Нове Пазове. Традиционални славски обред са сечењем колача обавили су у присуству гостију архијерејски намесник Миле Јокић, намесник пазовачки и Срђан Ђурђевић, старешина храма Светог пророка Илије уз саслужење свештеника из целе општине. Честитајући славу архијерејски намесник Миле Јокић је пренео поздраве епископа сремског Василија и нагласио велико залагање општине и председника Ђорђа Радиновића у очувању традиције, обнови и одржавању храмова како Српске православне цркве, тако и Словачке евангелистичке и Римокатоличке цркве на подручју општине.

На пазовачком тргу одвијали су се концерти који су привукли велики број публике из целог Срема, али и Београда и Новог Сада. Свирали су „Ван Гог”, Сања Илић и Балканика, наступали су и локални бендови, те естрадне звезде народне музике. Фестивал занатског пива „Craftwerk” имао је, опет, своје извођаче, а гости су дегустирали производе малих пивара.

А. Мали

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести