Врбас се спрема да дочека младе боксере на Купу нација

ВРБАС: Општина Врбас спада у ред оних које посебну пажњу поклањају области спорта, а учиниће све што је потребно да буде добар домаћин предстојећем Купу нација у боксу.
Vrbas domaćin juniorima iz 30 zemalja Foto: Dnevnik.rs
Фото: Врбас домаћин јуниорима из 30 земаља Фото: Дневник.рс

Ово су истакли представници ове општине на конститутивној седници Организационог одбора тог такмичења за јуниорке и јуниоре из 30 земаља, које ће се одржати од 15. до 19. августа. Седници су присуствовали представници Боксерског савеза Србије, Општине Врбас, Боксерског клуба „Чарнок“, као и представници врбаских јавних предузећа, установа и организација. Такмичење ће се одржати у Центру за физичку културу „Драго Јововић”. Ово је други по реду турнир, од укупно пет колико је предвиђено да  се одрже у Врбасу.

„Са задовољством истичем да је Врбас носилац организације оваквог једног такмичења. Потрудићемо се да наша општина буде добар домаћин свим учесницима турнира, како би у своје земље понели лепе утиске и ширили позитивне речи о Врбасу“, рекао је председник општине Милан Глушац.

Према речима Срђана Станића, члана Општинског већа задуженог за спорт, интересовање деце за бокс све више расте, што је најбољи доказ и резултат доброг рада клуба, али и популарности овог спорта. Ретко који спорт може да окупи такмичаре из тако великог броја земаља као што је бокс, нагласили су представници БК „Чарнок“ истичући да су припреме у току.

„Потрудићемо се да ове године отклонимо све недостатке које смо уочили. Идеја је да за финале турнира направимо професионалну расвету и озвучење, да поред спортског и визуелни ефекат буде потпун“, рекао је Игор Шкундрић, тренер  БК „Чарнок”.

Жељко Жмукић, председник и тренер БК „Чарнок“ рекао је да ће на овом такмичењу наступити два јуниора из Врбаса, првак Србије Стефан Цамовић и перспективни Душан Дринчић, који озбиљно и напорно тренирају.

„Иако је рано, већ имамо потврду са више континената о учешћу на турниру, из Европе, Африке, Азије, први пут из Гане и Индије...Трудићемо се да ово такмичење буде боље организаовано од претходног“,  рекао је Јовица Панић из Боксерског савеза Србије, директор турнира.
 

В. Х.

EUR/RSD 117.3161
Најновије вести