Забавно-едукативни програм за децу и младе у Бечеју

БЕЧЕЈ: Народна библиотека Бечеј припремила је ове недеље забавно-едукативни програм „Лето уз књигу“ за децу и младе.
В. Јанков/Елизабета Шијачић
Фото: В. Јанков/Елизабета Шијачић

У формату креативних радионица, односно дебатних клубова учесници програма ће са библиотекаркама обрађивати дела класичне и савремене књижевности. Рад је двојезичан, на српском и мађарском језику, траје у времену од 10 до 11 сати и одржава се у дворишту централне зграде у Бечеју и библиотечким огранцима у Бачком Градишту, Бачком Петровом Селу и Радичевићу и намењен је основцима и средњошколцима.

- Најмлађи узраст ће обрађивати краће књижевне форме, попут бајки, за основце смо припремили романе сходне њиховом узрасту, а средњошколци ће у оквиру дебатног клуба имати прилику да обраде њима прилагођена дела и размене мишљење са вршњацима. Овај формат рада биће својеврсна проба за оснивање читалачког клуба, који наша установа планира да уведе од јесени - рекла је у име Народне библиотеке Бечеј Елизабета Шијачић.

Данас ће радити ученици нижих разреда основне школе на мађарском језику, а сутра исти узраст на српском језику. Основци виших разреда на српском и мађарском језику радиће у среду. Програм за средњошколце на мађарском језику биће у четвртак, а на српском језику у петак.

Није ово једина активност Народне библиотеле током актуелног лета. Управо се ових дана припрема програм за јули и август.   

В. Јанков

EUR/RSD 117.5799
Најновије вести