Завршава се реконструкција улице Милоша Црњанског у Бечеју

БЕЧЕЈ: Део Улице Милоша Црњанског од Гереберових до кружног тока на тргу Чилаг у Бечеју до сутра биће затворен за саобраћај, јер су у току радови на пресвлачењу коловоза новим асфалтним слојем. Овим се завршавају грађевински радови на реконструкцији дела поменуте улице, која се отегла.
1
Фото: Реконструкција Улице Милоша Црњанског

– За пробијање рока завршетка реконструкције дела Улице Милоша Црњанског у дужини 480 метара, од трга Чилаг до Змај Јовине улице, највећим делом крив је кишовити мај, па су поједини радови морали бити обустављени – рекао нам је председник општине Бечеј Драган Тошић. – Како су већ поплочане пешачке стазе, колски прилази и паркинзи, пре тога урађена је реконструкција водоводне мреже, затим каблирање и постављање инсталације за нову јавну расвету као и вертикална саобраћајна сигнализација, остало је да се у ова три дана заврши асфалтирање коловоза и тиме окончају грађевински радови. Преостаје да се уради хоризонтална сигнализација и озелењавање, које подразумева и садњу стабала новог дрвореда с обе стране улице,

Целокупна инвестиција износи нешто преко 40 милиона динара. Министарство привреде је уложило око 22 милиона динара за реконструкцију коловоза од Улице Гереберових до Змај Јовине и тај посао је завршен раније, а из локалне касе се финансирају актуелни радови од трга Чилаг до Улице Герберових. Значи, пре почетка нове школске године биће завршени грађевински радови и пешачка и саобраћајна комуникација ће се несметано обављати. То је, како се оцењује, веома битно, јер се у улици налазе предшколске установе, јаслице и централна зграда дечијег вртића, а и путни је правац за два основне школе.

Иако је постављен саобраћајни знак забране саобраћаја и достављено обавештење да се сви аутомобили уклоне из улице, јер извођач радова неће сносити одговорност уколико дође до оштећења возила, паркинг испред дечијег вртића је добрано попуњен, а и испред кућа се налазе возила.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5953
Најновије вести