Зрењанин и Институт за женски спорт договорили сарадњу

ЗРЕЊАНИН: Град Зрењанин и оснивач Института за женски спорт Марина Маљковић потписали су данас протокол о сарадњи.
Zrenjanin i Institut za ženski sport dogovorili saradnju  Foto: Grad Zrenjanin
Фото: Зрењанин и Институт за женски спорт договорили сарадњу  Фото: Град Зрењанин

Како се наводи на сајту града, градоначелник Симо Салапура, селекторка кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић, потписали су протокол о сарадњи, базиран на заједничкој потреби да се девојчицама предшколског и основношколског узраста обезбеди бесплатно бављење спортом на територији Града Зрењанина у три спортске дисциплине - кошарци, гимнастици и џудоу.

Потписивању протокола су присуствовали и заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, као и представнице Института за женски спорт - Јелена Аруновић, селекторка и тренер стрељачке репрезентације Србије, кошаркашица Дајана Бутулија и некадашња истакнута пливачица, данас чланица Олимпијског комитета Србије Мирослава Најдановски, као и Борис Бурсаћ, народни посланик у Скупштини Републике Србије.

Градоначелник Салапура истакао је да се потписивањем овог документа стварају додатни услови за развој и афирмацију женског спорта у Зрењанину, као и да ће сарадња с Институтом за женски спорт бити део пројекта “Европски град спорта 2021”.

"Подсетићу да је Зрењанин на свим Олимпијским играма од 2000. године имао спортисткиње, и да су добро позната имена Иване Шпановић, Мирославе Најдановски, Јоване Бракочевић, Маје Огњеновић, Брижитке Молнар, Вукосаве Ђапић - имена која треба да буду узор и позитиван пример свим девојчицама које желе да се баве спортом. Не само то, када кажемо спорт, мислимо не само на резултат, већ и на здраве животне стилове, промоцију свега што је битно за развој девојчица, којих је много у нашем граду и које имају жељу да се баве спортом", рекао је Салапура и додао да је Зрењанин први град партнер Института за женски спорт и да ће већ од 1. марта кренути бесплатне активности.

Оснивач Института за женски спорт и селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић истакла је да је за Зрењанин везују најлепша сећања на претходно Европско првенство у кошарци и победе репрезентације у “Кристалној дворани”, као и да град и градоначелник у потпуности разумеју спорт и потребу за његовим бављењем.

"Драго ми је што овај град има разумевања за наше активности и што ће бити први у Србији у ком ће се организовати тренинзи у три спорта. Почела сам с покретом који се бави искључиво бесплатном кошарком за девојчице, а захваљујући сарадњи са Владом Републике Србије и разумевању за женски спорт, активности су знатно проширене и сада нудимо девојчицама могућност да бирају којим ће се бавити спортом", рекла је Маљковић, која је позвала све девојчице из Зрењанина и околине да изаберу неки од понуђених спортова и почну да тренирају.

EUR/RSD 117.5584
Најновије вести