Зрењанинска гимназија обележила 170-годишњицу

ЗРЕЊАНИН: Свечаном академијом у Народном позоришту „Тоша Јовановић” и коктелом у школској згради, у Зрењанину је обележен вредан јубилеј

 – 170 година рада Зрењанинске гимназије. Свечаности су присуствовале бројне званице, између осталих и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, као и наш прослављени одбојкаш Вања Грбић, бивши ученик Зрењанинске гимназије.

Гимназија данас има 1.050 ученика, а међу бившим ђацима су многа позната имена – професор Будимир Кошутић, академици Чедомир Попов, Василије Крестић и Данило Баста, спортисти Маја Огњеновић, браћа Никола и Вања Грбић…

Потпредседник Покрајинске владе Михаљ Њилаш је оценио да у Зрењанинској гимназији постоји континуитет у квалитетном организовању наставе и да ова образовна установа годинама уназад има одличну сарадњу са Покрајином.

- Зрењанин је мултикултурална и мултиетничка средина, због чега су одувек овде постојали и разреди и на мађарском језику. То је за сваку похвалу – оценио је Њилаш, додајући да је Гимназија ранијих година користила све могућности за добијање подршке од Покрајине, што је видљиво на многим пројектима, а бенефити ће се видети и у наредном периоду.

Ж. Б.

EUR/RSD 118.5465
Најновије вести