Двери: Обрадовићу позив Тужилаштва, неће се позвати на имуните

Назад на вест
Коментари
eks
22.05.2020 • 15:20
Dokle će ta dvorska luda imati publicitet ?
Vito Raski
22.05.2020 • 18:46
Gospodjice ili gospodine eks, posto je ovo svojstvena rec i za jedan ili drugi pol, kojima je ona prilagodljiva u momentima zabave ili razocarenja, stim sto je dejstvo EKS-a razlicito, samo da vam osvezim pamcenje, koliko toliko, a vidim da ste u zbludi da su dvorske lude bile beznacajne na svetskim dvorovima. Koliko su sluzile za zabavu, jos vise su bile cenjene od onih koji su potajno radili o glavama vladara. U jeku najsmesnijih "zabava" u svojim, izvodjenim, svakakvih setenci smejurija, za obicne iliti polupismene, posmatrace, znale su te dvorske "lude" da izvode i takve vratolomije da su, cak i vladari, bili zaprepasceni njihovom hrabroscu, koja se, po nekad, granicila i sa najopasnijim, a posebno za obican svet, ne razumljivim i ne shvatljivim "igrarijama", gotovo do granica gubljenja zivota. Ipak, sve te "igrarije" su bila skrivena poigravanja na racun vladara, a da oni toga nisu bili ni svesni, sve do trenutka gubljenja trona, makar to podsecalo na "nevine" zabavljacke, kako bi se to savremenim jezikom, a u svrsi naucnih peripetija, reklo, indoktrinacija smehotresne zabludele "lude".
A onda, u jeku naviranja radosnih, u smehu, do placnih suza, dolazilo bi do naglog otreznjenja. Ali samo onih koji nisu bili opijeni, ne samo vinima svih vrsta, i raznovrsnim djakonijama, vec i obesenjastvom "lude", pa i onih koji su sve to smatrali za neku vrstu igrarije, izvodjaca u sarenom kostimu i trorogom kapom na glavi.
Imalo bi toga mnogo da se prica i prepreda o dvorskim "ludama", ali treba nesto ostaviti i na volji mastarija, poput najnovije izreke, da svaka budala ima svoje vreme zabave, makar to bilo i na ovakve nacine. Ozbiljan i razuman covek ce uvek imati na umu svrhu svake "igrarije" makar to bile i od strane dvorskih vladara, koje su, smatra se, malo skakljivije od ovih koje im sluze za zabavu. Ipak, u ozbiljnim vremenima, nije nista bez znacaja, jer sve ima svoju smisao i u njoj cvstu podlogu za ovakve "smehostresne" situacije. I na kraju krajeva nisu li glumci postali znacajniji faktor kada su poceli da se bave sudbinama ljudi; kada su poceli da oponasaju zivote, od obicnih, preko malo poznatijih i sve do najpoznatih likova ili licnosti, i vremana u kojima su ziveli ili zive, predstavljajuci ih u skecevima, komedijama, dramama i melodramama? Iz svega treba NESTO NAUCITI, bez obzira ko nam prezentuje idilicni raskosi ili snovidjenje siromastva iliti propasti. A moramo priznati, bilo je, i dok je sveta i veka, bice igara, zabave, smeha i suza, makar i bez hleba, u izobilju,sve dok ima dvorskih "luda" i luda.
Остави коментар
3 + 17 =
Реши овај једноставан математички проблем и упиши резултат. Нпр. за 1+3, упиши 4.
EUR/RSD 117.1627
Најновије вести