Резон: Закулисни бенефити договорне демократије

Назад на вест
Коментари
Nije bas tako
02.05.2021 • 22:19
U vecini se slazem sa misljenjima gospodina Bojovica ali mi nije jasan pocetak podnaslova kolumne, da je politika varljiva stvar. Zapravo politika je veoma (k)varljiva stvar. Zatim da stranim kompanijama ulaganja pogoduju koliko i Srbiji, je potpuni promasaj, jer ove kompanije dvostruko vecu korist imaju od Srbije. Pre svega zbog jeftine radne snage, besplatne infrastrukture i sufinansiranja drzave. A da su "njihova finansijska ulaganja velika da politicka ucena nije moguca", nije tacna.
Nije bas tako
02.05.2021 • 22:43
Tacno je da "Velike sile nista ne prepustaju slucaju i ne rade na pamet", pa je zato i velika odgovornost onih drzava koje dozvoljavaju njihova ulaganja kod njih, jer veliki ulazu samo onda kada od 1-og ulozenog dolara imaju duplu, pa i vecu, dobit. Bojazan je utoliko veca ukoliko drzave korisnici njihovih kredita nisu u stanju da vrate pozajmljena sredstva. Nije li primer Crna Gora koje moli EU za novu pozajmicu da bi vratila kredit kineskim firmama, inace im ode pola primorja u ruke kinezima.
Nije bas tako
02.05.2021 • 22:58
Lako se zaduziti ali je tesko vratiti dug, pogotovo ako nemate domace kompanije koje su profitabilne a da nisu u stecaju. Nije uzalud izreka DA JE DUG LOS DRUG. Prema tome, lako je biti domacin na tudjoj grbaci, ali kada dodje vreme usporavanja stranih ulaganja zbog ne blagoverenih izmirenih prethodnih dugovanja, nastaje duznicko ropstvo, koje moze dovesti duznika u potpuno njegovo anuliranje, sto ce reci gubljenja identiteta. U ovom slucaju taj odnos je gubitak teritorijanog integriteta.
Остави коментар
8 + 3 =
Реши овај једноставан математички проблем и упиши резултат. Нпр. за 1+3, упиши 4.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести