Грчић сменио одговорне у ланцу производње угља и струје

Назад на вест
Коментари
Divan
15.12.2021 • 16:50
Pre neki dan razgovaram sa komsijom koga smatraju malo uvrnutim zbog ponasanja koje ispoljava, narocito, kada mu oponiraju u odlukama koje donosi samostalno, bez da razgovara sa onima koje ignorise. Izmedju ostalog mi se pozalio i na doktora kod koga uvek ide kad je u pitanju neka boljka licne prirode ili nanesena komsijskom nepaznjom. Lepo su divanili o njegovim psihofizickim, pa i ostalim problemima. Najvise je, kaze, bilo reci o sadasnjim situacijama opstih problema nas malih a srcanih ljudi.
Divan
15.12.2021 • 17:02
"Video doktor moj namcorluk, pa me onako izokola dirketno pita, sta bi uradio da sam na mesto nekih glavesina koji stalno kukaju kako ih potcinjeni ne slusaju? Na to cu ja, njemu, da bi sve posmenjivo, tako da ne bi imao vise problema sa njima. Ali se doco, kao skolovan covek, bezazleno, a opet susumigasto, vrpoljeci se u onoj svojoj drvenoj stolici, poluglasno, ali i da do mene dopru njegove reci, pita samcim sebe, da li sam i sebe doveo u situaciju da se zapitam kolika je moja krivica?
Divan
15.12.2021 • 17:09
Ovako jogunast, bez pardoniranja ikom, odbrusim doci, da nisam ni gluv a ni glup, i da nije lepo sto me pita sta bi radio nesto sto ne bi nikada bio u mogucnosti da tako nesto i pomislim, kamo li da budem na tako visokom polozaju, jer me je Bog stvorio da budem to sto jesam i gotovo. Doco se malo brecnuo kad sam mu odbrusio, ali smo na kraju ustanovili da je to bila samo mala sala, bez ozbiljne zafrkancije".
Ova prica me je podsetila na Grcicevu izjavu da je posmenjivao sve direktore.
Divan
15.12.2021 • 17:19
Narocito me je iritirala recenica u njegovom odgovoru da je odgovornost za rad celog sistema na njemu, kao direktoru "Elektroprivrede Srbije", a da su prvenstveno odgovorni oni drugi. Znaci li to da je njegova odgovornost najmanja jer je po funkciji na najvisem ali najmanje odgovornom mestu? Cini mi se da je ovo ociti primer odgovornosti svih onih koji su po funkcijama, na nizem stepeniku hijerarhijske lestvice, a da oni iznad njih ne snose nikakvu odgovornost sem kritizerstva.
Divan
15.12.2021 • 17:27
A nekada je odgovornost snosio, prvenstveno onaj koji je po funkciji bio iznad ostalih, pa tek onda njegovi potcinjeni, jer sto je on manje zainteresovan za rad onih ispod njega, ne znaci da je njegova odgovornost time umanjena, vec naprotiv, jos veca, jer ga nije interesovao rad potcinjenih. Ovo je samo dokaz da u nasem politickom sistemu postoje ogromni propusti koji se pokazu samo onda kada dodje do nemilih dogadjaja i kolapsa u hijerariskoj organizaciji odgovornosti.
Divan
15.12.2021 • 17:40
Sistematsko zaklanjanje iza nizih slojeva odgovornih, kako bi se izbegla sopstvena odgovornost, samo je dokaz da sistem, koji je unisono postavljen na naopakim uzusima, sto dovodi do ovakvih situacija, nikako nije dobar. Valjda je uvek najodgovorniji onaj koji je na vrhu hijerarhijske lestvice po polozaju koji zauzima, pa tek oni koji su mu potcinjeni. Jer za njihov rad ili nerad, on snosi odgovornost, zbog slabe kontrole ili ne zainteresovanosti, jos je veca njegova odgovornost.
Divan
15.12.2021 • 17:53
Znaci da je licna, pretpostavljena odgovornost, drugih. Sto opet znaci da je u drustvu izgubljena samokriticnost, a time i svaka odgovornost za bilo kakve postupke, bile pogubne za zajednicu koja snosi posledice, nase bahatosti prema licnoj nodgovornosti. Po mneniju moje malenksti opravdanje za ovako katastrofalne posledice, ne postoji, tim pre sto smo na pocetku stvaranja koliko toliko nekog imidza uspesnosti, u opstem podstrekavanju ka podizanju svesti kod ljudi, kako bi dostigli neki nivo.
Lala
15.12.2021 • 18:01
A kada ces ti podneti ostavku?
Portir
16.12.2021 • 09:34
I Portire je sutnuo svih 11 i stavio njegove .Sve se lepo namesta a on VD vec 10 godina
Остави коментар
1 + 19 =
Реши овај једноставан математички проблем и упиши резултат. Нпр. за 1+3, упиши 4.
EUR/RSD 117.1050
Најновије вести