Ђурић: Без новооболелих у већински српским срединама на КиМ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: На територији КиМ, у већински српским срединама, није регистрован ниједан нови случај корона вируса, саопштио је вечерас директор Канцеларије за КиМ Владе Србије Марко Ђурић.
kosovska mitrovica, tanjug
Фото: Tanjug/F.Krainčanić, arhiva

Ђурић је на Инстаграму, у свом дневном извештају о корона вирусу, подсетио да је од почетка пандемије у већински српским срединама на Косову и Метохији регистровано 116 случајева ковид-19, као и да је 10 особа преминуло.

"У последња 24 часа тестирано је 30 лица (до сада тестирано 1.530 лица) из општина Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић", рекао је Ђурић.

Канцеларија за КиМ је, како је додао, у општини Гњилане набавила и дистрибуирала неопходне лекове и храну грађанима.

"У општини Звечан свакодневно обезбеђујемо лекове и храну грађанима. У општинама Витина, Обилић, Вучитрн и Исток обезбедили смо и поделили лекове. У општини Косовска Каменица обезбедили смо и поделили лекове за 71 лице и пакете са храном и хигијенским средствима за социјално угрожене породице", казао је Ђурић.

Он је навео и да је Канцеларија у општини Лепосавић снабдела већи број породица основним животним намирницама и 179 лица лековима.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести