СТИЖУ ЛОКАЛНЕ НЕПОГОДЕ Шта каже Чубрило КО ЈЕ ПРВИ НА УДАРУ

Према прогнози Марка Чубрила, од сутра после подне нас очекује промена времена.
cubrilo vremenska prognoza
Фото: pixabay.com/youtube/printscreen/nova s

Очекују се грмљавински пљускови, локалне непогоде и мање освежење, док ће од четвртка поново бити врло топло.

"За викенд је могуће ново погоршање, падавине и мање захлађење, посебно на западу региона. После 27. септембра известан је прериод стаблног, сувог и мало топлијег времена од просека", каже Чубрило

Чубрило додаје да ће данас бити сунчано и топло, у кошавском подручју умерен југоисточни ветар. Крајем дана на западу и северу повећање облачности понегде уз ређу појаву кише или пљускова који су сутра ујутро могући и на истоку региона. Затим сутра средином дана поново топло, док се после подне прво на западу региона, а затим и над средишњим и северним деловима очекује премештање слабог, хладног, фронта који ће условити дестабилизацију атмосфере уз појаву грмљавинских пљускова и локалних непогода. Тренутно фактори нестабилности иду врло високо и у колико би такви и остали понегде би могло бити и озбиљњих непогода, али видећемо прцене нестабилности вечеас или сутра.

У зони фронта сутра свакако ветар у окретају на јак и врло јак до олујан северозападни уз освежење. Макисмум до око +23 на северозападу Хрватске до око +32 на истоку Србије.

"У среду углавном суво и мало свежије уз максимум до +24 до +29 степени Целзијуса, затим поново врло топло, локално и око +31 стеоен Целзијуса. У суботу после подне под утицајем слабог, секундарног, циклона на западу, југу и јуозападу региона наоблачење уз кишу и грмљавинске пљускиве које би затим зхаватило већи део региона, само би се на исотку и југоистку Србије углавном задражло суво и топло време. Тачна снага тог освежења још није јасна али је извесно да оно неће бити јако и да неће потрајати. Требало би освежити, посебно над западним и средишњим деловима региона те би се максимуми кретали до само око +12 на вишим планинама Хрватске и БиХ до око +28 на југоистоку Србије", прогнозира Чубрило.

После 27. септембра, по речима Чубрила, стоји сигнал за јачање антициклона који би до краја месеца,а можда и дуже донео стабилно, суво али мање топло време. Јутра би била свежа уз све чешћу појаву магле и минимуме од +6 до +16 степени Целзијуса, док би максимуми и даље били мало изнад просека, вероватно од +19 до +26 степени Целзијуса.

Nrle
19.09.2023 • 13:34
Kada je novo gledanje u solju, blamaza od jucer se nastavlja ..
EUR/RSD 117.1990
Најновије вести