Михајловић: О одговорности у руднику Соко одлучује тужилаштво

БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас, на питање новинара да прокоментарише одлуку тужилаштва да нема основа за покретање кривичног поступка због несреће у руднику Соко када је погинуло осам рудара, да разуме породице страдалих, али да о томе да ли има одговорних коначну реч треба да да тужилаштво.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Она је поручила да рудник "Соко" неће радити све док не се не обезбеди сигурност рудара.

"Све што је до сада урадило Министарство рударства и енергетике, сви наши извештаји биће доступни јавности. Оно што је неопходно јесте да се спроведу све процедуре, унапреде услови и додатно учине још безбеднијим рудник Соко, јер је то једини метански рудник у ЈП ПЕУ Ресавица. Све док то не буду завршили, тај рудник неће радити, али ја не могу да говорим о томе да ли је неко направио или није кривично дело", навела је Михајловићева.

Додаје да потпуно разуме породице страдалих и да је била тамо истог јутра када се несрећа догодила.

"Међутим, да ли има одговорних или не - мислим да тужилаштво треба на то питање да да додатни одговор", рекла је министарка.

aleks
27.07.2022 • 16:54
"Rudnik ne radi dok se ne obezbedi sigurnost rudara." Dakle, sigurnost rudara nije bila obezbeđena, ali za to nije niko kriv. Eto, desila se nesreća, uostalom otkud metan u rudnicima?! Ko je to još mogao da pretpostavi?! Moje iskrene čestitke za ovo nebulozno komentarisanje od strane ZM, mislim da je nadmašila samu sebe, što nije bilo lako.
Анонимни
27.07.2022 • 18:30
Da ima zakona, ti bi bila prva na listi odgovornih. Medjutim....Porodicama nastradalih ce se "zatvoriti usta" nakom crkavicom, i to je to.
EUR/RSD 117.3179
Најновије вести