НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ИХ ПРЕПОЗНАТЕ; БИЋЕ РЕНОВИРАНО 600 ЗГРАДА ШИРОМ СРБИЈЕ А све због повећања енергетске ефикасности (ФОТО)

КРАЉЕВО: Повећање енергетске ефикасности, смањење рачуна и здравија животна средина приориоротети су министарства енергетике и у овој 2024. години. Покренут је до сада највећи програм за енергетску ефикасност, вредности 50 милиона евра, а осим нациоанлних ради се и на реализацији пројеката на локалном нивоу.
1
Фото: РИНА

„Потписали смо уговоре са 130 локалних за субвенције грађанима како би своје домове учинили енергетски ефикаснијим. Осим тога радимо и на побољшању енергетске ефикасности на јавним објектима“, изјавила је за РИНУ током посете Краљеву министарка Дубравка Ђедовић Хандановић.

Она додаје са су грађани и те као препознали да су део енергетске транзиције и да променама у својим домовима могу да утичу на мању потрошњу и еколошку одрживост животне средине.

Фото: РИНА

„Такође, започет је и још један велики пројекат који за циљ има рехабилитацију 600 зграда широм Србије, што ће подразумевати замену фасада и повецање енергетске ефикасности“, истакла је Ђедовић Хандановић.

Фото: РИНА

Она је истакла да ће нови конкурси бити расписани у наредних неколико недеља и позвала све оне којима су они конкретно намењени да се пријаве у што већем броју.

(РИНА)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести