Нинине мустре: Бата и сеја

Он ме је дочекао. Држао је марамицу савијену у троугао, како би најзад показао у пракси, да је савладао вештину преповијања бебе. Једино што га је изненадило,

 било је друго бебино око.  Меда који је служио као модел, није га имао. То је био наш први сусрет. Неко целога живота трага за неком душом, довољно широком, да се у њеном наручју и планета удобно може да смести, многи је ни не сретну или никада не препознају, а ја сам имала ту срећу, да у првим данима живота то доживим.

Он је таква једна душа. Мој бата. Сваки детаљнији опис особина мога брата, могао би се учинити као природно сестринско претеривање, али ме дубока осећања која гајим према њему својим интензитетом подсећају на захвалност што имам ту привилегију да му будем сестра. Знам да се слично осећа и наша млађа сестра, мада се много касније прикључила клубу обожавалаца старијег брата. Савез између брата и сестре свако доживљава на свој начин, али сви се слажу да је нераскидив. Они су екипа. Тим. Прво огледало и први учитељи. Причају истим језиком. Док не науче овај земаљски, причају језиком осећања.

Он, мој брат, има обичај да каже да би телепатија променила свет у кратком року, а ја то често препричавам. Све идеје су му необичне, а једноставне, логичне и функционалне. Телепатија није читање мисли, то је „читање“ осећања. Ако бисмо мало свесно то вежбали, брзо би светом завладала истина, и све би се променило када би нестало лажи, јер на лажи почива све што није добро за нас и за планету. За живот. Братско - сестрински савез, мустра је по којој градимо најбољу могућу будућност.

Ако се волимо, упознајемо, верујемо, разумемо, праштамо, захваљујемо и помажемо једни другима као што сестра воли свог брата, и ако ту мустру применимо на све људе које срећемо на свом животном путу, онда стварамо заједницу искрених, предусретљивих и радосних људи. Тај посебни савез између брата и сестре, брата и брата, сестре и сестре, спада у најискреније, најснажније и најотпорније савезе који лако могу да се примене на све људске односе. Комуникација се одвија путем осећања, а реализација измаштаних идеја, путем игре.

Мој брат је мој први саиграч. И кроз игру, упознајући га, научила сам да све оне појаве које у људском бићу називамо врлинама, постоје! Доброта, искреност, отвореност, даровитост, стрпљење, скромност, духовитост, дарежљивост и мудрост, можда нису код сваког у пуној мери изражене као код њега, али ако их са поверењем потражимо у себи и међу људима, сигурна сам да ћемо их полако извући у први план. А све оно што су биле чарке када смо били мали, само прави баланс у процесу одрастања и напредовања сваке врсте.

Ако немате рођеног брата, потражите међу блиским људима оне према којима ћете гајити сестринска осећања. Тако стварамо нераскидиве савезе као основу једног искренијег и људскијег света. А када се буду бирали предводници који ће нас подучити и најефикасније организовати у стварању тог новог света... лично познајем неколико кандидата. Један од њих је и мој бата.

Нина Мартиновић Армбрустер
www.ninamartinovic.com

 

EUR/RSD 118.4356
Најновије вести