Почело опремањe хала Новосадског сајма за пријем лакше оболелих

НОВИ САД: На Новосадском сајму почело је припремање хала за евентуални пријем 1.000 оболелих од коронавируса са лакшим симптомима.
sajam korona kreveti
Фото: Дневник/ Вања Фифа

Сајам су обишли градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, министар одбране Александар Вулин и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

„Припадници Војске Србије и велики број волонтера раде на овом послу. Желимо да немамо потребу за овим, али морамо да будемо спремни за најгори сценарио. Мој апел на све људе је да остану код куће, улазимо у критичне недеље. Будите дисциплиновани и солидарни“,  рекао је то приликом Вучевић.

Додао је да није време за шетњу, дружење и рекреацију.

„Време је да се изборимо с овим, да претекнемо да преживимо. Будите људи на кога хоћете. Ја сам поносан на тешке мере у Новом Саду и на затварање пијаца и паркова. И биће још теже ако треба“, навео је Вучевић.

Фото: Дневник/ Вања Фифа

Гојковић је истакао да ће простор на сајму бити намењен за пацијенте који не захтевају интензиван третман.

„Ми ћемо са овим капацитетима моћи да се изборимо само ако уколико будете слушали оно што говоримо, а порука је веома јасна: Останите кући“, истакао је Гојковић.

Вулин је рекао је да је овај простор за 1.000 људи и да ће бити обезбеђено све за њихов несметан живот.

„Имаће исхрану, здравствену бригу. Имаће простор за провођење времена, имаће телевизоре. Кревети ће бити одвојени параванима, а биће за свакога и по једна војничка касета. Живот ће бити организован по војничким правилима“, рекао је Вулин.

Фото: Дневник/ Вања Фифа

Он је такође замолио све да остану код куће и да цене рад здравствених радника, војске и полиције.

Он је додао ће овај простор бити исто опремљен као онај на Београдском сајму, те навео да је реч о простору који је намењен за лечење, а не за уживање.

Истакао је да држава и грађани могу да се ослоне на своју војску.

Фото: Дневник/ Вања Фифа
Фото: Дневник/ Вања Фифа
Фото: Дневник/ Вања Фифа
EUR/RSD 117.5673
Најновије вести