ПРИЗНАЊА ЗА НАЈБОЉЕ Ђукић Дејановић уручила 32 Светосавске награде појединцима и институцијама

БЕОГРАД: Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић уручила је данас 32 Светосавске награде појединцима и институцијама за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања за 2023. годину.
1
Фото: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Ђукић Дејановић је поручила добитницима да су њихова постигнућа показала да деле заједнички циљ - да квалитетно образовање буде доступно свима.

"Уверена сам да ће ваша настојања и истрајавања имати исти смисао и у будућности. Влада Србије посвећена је унапређењу квалитета и модернизацији образовања, што изискује квалитетне услове за рад и учење, као и десетине структурних пројеката од предшколског до високошколског образовања", рекла је Ђукић Дејановић.

Истакла је да зато образовање заузима посебно место у пројекту "Скок у будућност Србија 2027" и изразила уверење да је то сигуран пут ка успеху наше земље, ка друштву које се континуирано развија, правећи равнотежу између савремених токова и наших традиционалних вредности, као и богатих историјских тековина. Ђукић Дејановић је навела да ће добитници Светосавских признања бити представљени и на Светосавској академији, која ће вечерас бити одржана у Београду.

Фото: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

"Широј јавности ћемо представити значај образовања и васпитања, указаћемо на огромну улогу првог српског архиепископа, великог српског просветитеља и заштитника школства Светог Саве", рекла је министарка.

Светосавске награде додељене су за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређивања образовно-васпитне праксе и развој научних и уметничких достигнућа у областима образовања и васпитања у Србији.

Ученица осмог разреда Основне школе "Вук Караџић" у Ћуприји Василиса Милојковић једна је од добитница признања, а оно јој је додељено због освојене награде из природних, друштвених наука и уметности. Она истиче да је ова награда "круна" њеног марљивог рада и труда. Њен вршњак, Марко Поповић из Суботице, који је признање добио због успеха из области природних и друштвених наука поручио је свима да вежбају, јер, како је навео, вежба прави савршенство.

Награду је добила и Основна Школа "Васа Чарапић" из Белог Потока, а њен директор Драгиша Драшковић истакао је да је основни циљ његовог тима да децу што више веже за школу и да им приближи садржаје који су мање популарни на један занимљивији начин, од додатних часова математике, српског језика, шаха, науке, грађанског васпитања и свих сегмената на које се односи васпитни рад, а који су можда мање заступљени у свакодневном програму.

"Ове године смо обележили 150 година непрекидног рада школе. Ми покривамо цео авалски регион, три насеља - Бели поток, Кнежевац и Зуце. Колеге са којима радим су врло посвећене и ово је још један доказ да се рад исплати", рекао је он.

EUR/RSD 117.0698
Најновије вести