Промовисана 73 нова доктора наука на Универзитету у Новом Саду

НОВИ САД: Универзитет у Новом Саду промовисао је 73 нова доктора наука, и то 30 с Факултета техничких наука, 19 с Медицинског, 11 с Природно-математичког, осам с Филозофског, два с Правног и по једног с Економског факултета, Пољопривредног и из интердицисплинарне области родних студија (у оквиру Асоцијације центара за интердисицплинарне и мултидисциплинарне студије и истраживања Универзитета у Новом Саду).
d
Фото: uns.ac.rs

Свечана промоција нових доктора наука Универзитета у Новом Саду одржана је у Амфитеатру Ректората.

Нове докторе наука Универзитета у Новом Саду промовисао је ректор Универзитета проф. др Дејан Јакшић, који је заједно с проректорком за наставу проф. др Сањом Подунавац Кузмановић уручио дипломе новим докторима наука. Свечаности је присуствовао и проректор за науку проф. др Стеван Станковски.

Упућујући честитке новим докторима наука Универзитета у Новом Саду, ректор Јакшић је истакао да на Универзитету тренутно студира око 50.000 студената, а да свега неколико стотина њих стигне до одбране докторске дисертације.

Нагласио бих да није битан само циљ већ и пут који прелазите, поручио је ректор том приликом, казао је ректор.

Како је додао у обраћању, превазилазећи изазове с којима су се суочавали, нови доктори наука су се истовремено изграђивали и као личности.

Надам се да ћете своја знања и способности користити за добробит овог друштва које је много уложило у вас и има велика очекивања, казао је ректор Јакшић.  

С. Кр.

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести