Сутра почиње пријава грађана за добијање помоћи државе

БЕОГРАД: Пунолетни грађани који имају важећу личну карту и пријављено пребивалиште у Србијии, од сутра могу да се преко сајта Управе за трезор почну пријављивати за помоћ државе од 30 плус 30 евра, у динарској противвредности.
novac pare
Пријављивање ће изгледати исто као и прошле године када су се грађани пријављивали за помоћ од 100 евра.
 
Дакле, на сајту Управе за трезор треба да прво кликну на поље Подношење пријаве, упишу број личне карте и банку код које имају отворен рачун.
 
Грађани који немају отворен рачун ни у једној банци, треба да у падајућем менију кликну на банку преко које би желели да им се исплате паре и у њој ће им бити и отворен рачун.
 
Од 5. маја почеће пријављивање и путем кол-центра, с тим што ће број телефона бити накнадно објављен, а пријављивање ће трајати до 15. маја.
 
Пензионери, затим корисници социјалне помоћи као и људи који су на издржавању затворске казне не треба да се пријављују за помоћ.
 
Новац ће прво и то 6. маја добити пензионери, а дан касније паре ће стићи корисницима социјалне помоћи и онима који су на издржавању затворских казни.
 
Сви ће добити по 30 евра у динарској противвредности, а других 30 евра следи им у новембру, док ће пензионери у септембру добити по још 50 евра.
 
Осталим грађанима ће првих 30 евра почети да се исплаћује 12. маја а очекује се да ће сви новац добити до 20. маја, док других 30 евра могу очекивати у новембру.
 
Како је најављено из Министарства финансија Срби, на Косову и Метохији у трећој и четвртој недељи маја могу очекивати помоћ државе.
 
Сви они ће, укључујући и децу, добити по 100 евра, док ће незапосленима бити уплаћено по 200 евра.
 
Незапослени у осталом делу Србије у јуну ће добити помоћ од 60 евра.
EUR/RSD 117.5782
Најновије вести