ВОЛА ОД 600 КИЛОГРАМА ОВА ДАМА ОБРЋЕ САМА: Сања поново одушевила све у Гучи, она је једина жена у Србији која пече бика на ражњу (ФОТО)

Лучани - Сања Николић из Смедеревске Паланке је по струци соабраћајни инжењер, али ју је читава Србија упознала током прошлог Сабора трубача у Гучи када је на ражњу окренула и као од шале испекла вола од пола тоне. Добра традиција се не мења, тако да је ова млада жена опет заокупила пажњу присутних на ком се сада пеће бик од целих 570 килограма. Иако су је многи сумњичаво загледали питајући да ли једна дама може све то сама, она их је демантовала својом вештином.
е
Фото: РИНА

- Жене могу све, па тако и да испеку вола од преко пола тоне. Пече се од неких 10 до 12 сати, када је готово скида се слој по слој, динста се у сафту, затим вади, сече и сервира са динстаним поврћем. Они који га пробају кажу да им је то после омиљено печење. Тешко га је ставити на ражањ, али зато сваки труд вреди, каже Сања за РИНУ.

Све финесе овог посла ова вредна жена, како каже, научила је од свог оца и тако наставила породичну традицију. Сања је једина жена у Србији која пече вола, каже да је у почетку било зачуђених погледа али да се са свим предрасудама успешно изборила.

Фото: РИНА

"Сваке године имамо своје сталне муштерије које увек долазе код нас да једу месо од печеног вола. У почетку није било лако, јер треба испећи толико меса али сам све кулинарске тајне брзо усавршила. Види се кад је месо готово, сочно и спремно за сервирање", каже Сања.

Порција овог деликатеса мало је скупља од порције свињског или јагњећег печења, али они који га пробају кажу да вреди сваки динар.

РИНА

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести