Вучић се састао са патријархом александријским Теодором II

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састао се данас са патријархом александријским Теодором II, који борави у вишедневној посети Србији и сестринској Српској православној цркви. 
Teodor II i  Aleksandar Vučić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

У срдачном и пријатељском разговору са александријским и српским патријархом, председник Вучић се захвалио на великом доприносу, који је током свог деценијског мисионарског рада, патријарх Теодор II пружио развоју и учвршћивању мирољубиве сарадње међу државама и народима, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Вучић је скренуо пажњу на велики значај који је током наше историје имала и има Српска православна црква и истакао спремност државе да подржи завршетак радова на храму Светог Саве у Београду.

Патријарх александријски Теодор II одликовао је председника Вучића орденом великог крста Светог апостола Марка за посебне заслуге и бригу према сестринској Српској православној цркви, чији је био гост, као и велико човекољубље у досадашњем раду и подстрек у будућем деловању на месту председника Републике Србије.

Председник Вучић је одликовао његово блаженство патријарха Теодора II орденом српске заставе I реда за истакнуте заслуге у развијању и учвршћивању пријатељских односа и сарадње између Србије и Православне патријаршије александријске и све Африке, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести