Вулин о Диковићу: ВС поносна на сваког свог официра

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин, надовезујући се на изјаву шефа посланичке групе СНС Александра Мартиновића да се појавила, како је навео, монструозна оптужба да је начелник Генералштаба ВС Љубиша Диковић одговоран за ратне злочине на КиМ, рекао је данас да је ВС поносна на сваког свог официра.
Aleksandar Vulin Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Вулин је, на седници Скупштине на којој се расправља о амандманима на закон о војном образовању, казао да је више пута покушавано да се, не само генерал Диковић, већ и други официри, како каже, провуку кроз блато лажи, као и да се истина о херојском отпору српског народа прикаже као злочин.

"Нажалост, врло често су ти покушаји имали политичку подршку и наших власти", казао је Вулин.

Истичући да је Војска Србије поносна на сваког свог официра, од начелника Генералштаба, до сваког учесника у одбрани наше земље, Вулин је реклао да ће се држава на тај начин и понашати према њима.

"То је једини начин и зато користимо и њихово искуство, користимо њихов морал, углед, то што су за своју земљу жртвовали све и земља за то треба да им се захвали", нагласио је Вулин.

Поновио је да Србија још једном потврђује трајну политичку оријентацију о војној неутралности, те да ту оријентацију уводи чак као законску категорију. 

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести