Вулин и Ђорђевић: Брнабић није нудила оставку

БЕОГРАД:  Министри Александар Вулин и Зоран Ђорђевић деманотвали су данас да је на седници владе било речи о оставци премијерке Ане Брнабић, коју је она, како су писале Новости, понудила након несугласице у Влади изазване твитом министра без портфеља Ненада Поповића у вези с Хрватском сликовницом за предшколце у којој "Роко има две маме, а Ана двојицу тата".
vlada srbije, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Министар одбране Александар Вулин рекао да се на "седници владе то сасвим сигурно није десило и додао "сваки министар има право на свој став, као и председница Владе.

"Али имамо право само на једну полтику, а то је политика очувања државног јединства, очувања мира и стабилности, економског просперитета Србије".Како је рекао, ту политику је формулисао Александар Вучић, а осталим размирицама не треба придавати значај.

"Свим осталим размирицама и различитим погледима на свет, које сви имамо, не бих придавао никакав значај", рекао је Вулин после скупа антифашиста Балкана.Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић је, такође, рекао да Брнабићева није нудила оставку.

"Да ли стварно мислите да постоји прво сукоб и да би председница Владе, која форсира да имамо најбољи бруто домаћи производ, да је нама битно дса насисм грађанима буде најбоље због неких ситних различитих мишљења нудила оставку?", рекао је Ђорђевић.Он је нагласио да је Влада "много изнад свега тога".

Хрватска сликовница за предшколце "Моја дугина породица" у којој "Роко има две маме, а Ана двојицу тата" изазвала је оштру полемику између министра за иновације Ненада Поповића и премијерке Ане Брнабић, а на седници владе је њихов сукоб, како пишу "Новости", послужио као повод за директан удар министарки Зоране Михајловић и Јадранке Јоксимовић на премијерку.

Према изворима тог листа, у отворени вербални сукоб премијерке и Поповића умешале су се и Михајловићева и Јоксимовићева, отворено бранећи Поповића који је пре два дана на Твитеру негодовао због спорне сликовнице, те је премијерка понудила оставку председнику Александру Вучићи на шта је он, како сазнаје лист, одговорио да то не долази у обзир.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести