За бољи приступ ресурсима, тренинзима и експертизи

У Ректорату Универзитета у Новом Саду је потписан меморандум о разумевању између УНС и компаније Мајкорсофт који су у име Универзитета потписали ректор

професор др Душан Николић и генерални директор компаније Мајкрофсофт за Србију и Црну Гору Жељко Вујиновић.

Како се од потписника меморандума чуло, ова сарадња ће омогућити професорима и студентима приступ ресурсима, тренинзима, експертизи и технологијама у циљу још квалитетније припреме студената за живот и рад у 21. веку. Такође, професорима Универзитета биће омогућен приступ алатима, форумима и ресурсима који помажу изградњу заједница, подржавају сарадњу и приступ квалитетном садржају и подржавају професоре у интегрисању информационо-комуникационих технологија у предавања. Један од предмета сарадње односи се и на оснаживање студената да користе информационо-комуникационе технологије приликом израде својих задатака и у учењу.

- Ово је нова димензија сарадње, која ће омогућити подизање укупног квалитативног нивоа наше академске заједнице. То је и веома леп гест компаније Мајкростофт, и представља пример добре праксе једног друштвено одговорног односа, не само према академској него и заједници у целини – рекао је др Душан Николић.

В. Ц.

 

Меморандум о разумевању

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш и директор „Мајкрософта“ за Србију и Црну Гору Жељко Вујиновић потписали су  Меморандум о разумевању између Покрајинске владе и компаније „Мајкософт“ у Србији. Потписници су истакли да документ представља формални оквир за будућу сарадњу, која би могла резултирати заједничким пројектима и допринети повећању регионалне конкурентности Аутономне Покрајине Војводине.

EUR/RSD 118.5465
Најновије вести