Бабић: Деоницу УВ-Лајковац Рушимо и градимо из почетка

БЕОГРАД: До сада се у Србији никад није догодило да већ изграђени аутопут морамо да рушимо и градимо из почетка, а управо то се догодило на деоници од Уба до Лајковца на Коридору 11, изјавио је Зоран Бабић, директор "Коридора" који надзире санацију. 
koridor 11
Фото: Tanjug

"Једноставно, овај пут се буквално распао и пре него што је пуштен у саобраћај. Када је насип раскопан, видело се да је стање још лошије него што су показала прва испитивања: коришћени су неквалитетни материјали, у основу пута уграђена је велика количина глине, одводњавање није урађено како треба..", рекао је Бабић за данашњи "Блиц".

Велики део, како је додао, мора да се гради из почетка, што ће коштати најмање 10 милиона евра. 

Бабић је упутио позив свима који су одговорни и учествовали у изградњи да дођу и сами виде шта је стварно урађено.

"Компаније које раде на санацији чине огромне напоре да деоницу оспособе до краја године како би била безбедна, а комплетан аутопут до Прељине пуште у саобраћај", каже Бабић. 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је да ће бити проширена кривична пријава против одговорних за пропусте у изградњи дела ауто-пута од Уба до Лајковца на Коридору 11.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести