Београдска берза на трговачкој платформи Атинске берзе

АТИНА/БЕОГРАД: У Атини је данас потписан уговор о миграцији трговачких активности Београдске берзе на трговачку платформу Атинске берзе.
beogradska berza
Фото: Tanjug (F. Krainčanić, ilustracija)

Како је саопштено из Београдске берзе, овај уговор представља нови корак у остварењу заједничког циља о блиској сарадњи и промоцији шире регионалне повезаности, започетог 5. августа стицањем учешћа Атинске берзе у власничкој структури Београдске берзе.

Истиче се да је започета миграција трговачких активности Београдске берзе на заједничку трговачку платформу, те да ће сви партнери у овом процесу - Атинска, Београдска и Кипарска берза - и њихове респективне инвестиционе заједнице моћи да искористе предности унапређења оперативне ефикасности, тржишне ликвидности и нових пословних могућности, чиме ће бити омогућена и ефикасна подршка локалном економском развоју.

Споразум, такође, наглашава посвећеност и подршку коју Атинска берза пружа Београдској берзи у њеним стратегијским напорима усмереним ка трансформацији српског тржишта капитала у међународно признато и препознато тржиште.

Синиша Крнета, директор Београдске берзе, каже да су поносни на отварање новог поглавља у овом партнерству, и да су ситуацији континуираног развоја и брзо мењајућих услова на светским берзама, њихови напори високо мотивисани и усмерени на раст и развој српског тржишта капитала.

"Миграција трговачких активности Београдске берзе на трговачку платформу Атинске берзе одражава наш чврст став и посвећеност не само даљем јачању сарадње двеју берзи, већ и нашем ултимативном циљу који се односи на унапређење ефикасности тржишта, транспарентности и извесности за све учеснике на тржишту, а кроз обезбеђење трговачке платформе која је у потпуности усаглашена са регулативом Европске уније", додао је он.

Директор Атинске берзе Сократес Лазаридис је поручио да ће заједничка трговачка платформа омогућити даље оснаживање два тржишта капитала путем ширења базе инвеститора и понуде нових инвестиционих могућности за локалне и међународне инвеститоре, као и путем унапређења понуде инвестиционих производа којима се тргује на овим тржиштима.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести