Деоница Краша пробила 140 евра

ЗАГРЕБ: Деоница Краша наставила је да обара рекорде и већ на отварању данашњег трговања на Загребачкој берзи прескочила је вредност од хиљаду куна (135 евра).
kras
Фото: Printscreen

Највиша цена по којој се тргује достигла је јутрос 1.090 куна (147 евра), уз респектабилан промет од 12 милиона куна (1,6 милиона евра), преноси портал новац.хр.

Након што је промет Крашовим деоницама прошлог петка пао на “само” 9,2 милиона куна (1,24 милиона евра), јуче је остварен нови рекорд од чак 68,6 милиона куна (9,25 милиона евра).

При томе је цена деонице порасла 17 одсто у односу на петак и на затварању трговања у понедељак је износила 995 куна (134 евра).

Скок цене, како додаје портал, доноси нова искушења и радницима који су власници деоница у оквиру Краш ЕСОП-а.

"Управо је то, вероватно, и била намера компаније Каппа Стар Лимитед Небојше Шарановића, која је прошле среде дошла до 8,75 посто Крашових деоница (на кастоди рачуну Рајфајзен банке Аустрија). Ванредна скупштина предузећа Краш ЕСОП, сазвана за 30. септембар, на којој ће се одлучивати о склапању споразума о заједничком деловању с Месном индустријом ''Браћа Пивац'' у јавној понуди за куповину осталих деоница Краша, могла би стога резултирати и расправом о могућој продаји деоница", оцењује се у тексту.

Ипак, до сада су све информације из Краш ЕСОП-а и Месне индустрије "Браћа Пивац" указивале на то да су и једни и други чврсти у ставу да неће продавати деонице трећој страни, коснтатује новац.хр.

Сходно цени од 1.000 куна по деоници, Краш има тржишну капитализацију од 1,5 милијарди куна (око 202,3 милиона евра), у односу на ниво од 570 милиона куна (76,8 милиона евра) на ком је била 4. септембра.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести