Будимпешта прва, а „Тесла” пети

Аеродром „Никола Тесла” у Београду већ трећу годину заредом заузима 5. место међу најбољим аеродромима у Источној Европи.

Прво место је припало аеродрому у Будимпешти, за којим следе они у Талину, Кијеву, Риги, Београду, Софији, Братислави, Тбилисију, Скопљу и Тирани, наводи се на званичном сајту агенције Скyтраџ, специјализоване за рејтинг у ваздушном саобраћају.

Признање београдској ваздушној луци је озваничено на овогодишњој додели награда те агенције, која је одржана у Амстердаму, саопштено је из компаније „Аеродром Никола Тесла”.

По класификацији Скyтраџа, најбољи аеродром на свету већ пету годину заредом је „Чанги” у Сингапуру, а најбољи аеродром у Европи је онај у Минхену.

Награда агенције Скyтраџ представља признање за напоран рад и посвећеност запослених у АД „Аеродром Никола Тесла” Београд.

Те награде су међу најпрестижнијима у области авио-индустрије, а избор је направљен на основу 13,82 милиона онлајн упитника, у којима су путници оцењивали 550 аеродрома широм света.

Истраживање је спроведено међу 105 различитих нација од јула 2016. до фебруара 2017. године.

Предмет истраживања су комфор и задовољство путника различитим сегментима аеродромске услуге, од доласка на аеродром, пријаве на лет, куповине, трансфера и безбедности, све до уласка у авион, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести